fbpx

MU’IZZ JUARA DI KANGAR


Pelumba berbakat Mu’izz Al-Atrash Abd Ghani menguasai kelas PETRONAS Sprinta Pro-Am pada Pusingan 3 Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS setelah menamatkan 10 pusingan perlumbaan dengan masa keseluruhan 7’49.116s.

Mu’izz berjaya bermula baik bagi melonjakkan diri ke hadapan dan mengepalai kesemua pelumba lain seawal selekoh pertama, dengan diikuti rapat oleh Md Aqid Jumali dan Md Haziq Zaulkafli pada peringkat awal perlumbaan.

Saingan seterusnya lebih tertumpu kepada tangga kedua dan ketiga podium, yang akhirnya menyaksikan Md Aliff Aiman dan Haziq terbabas di pusingan keenam. Kemalangan ini membuka peluang untuk Md Rafian Nordin, Md Amirul Affid dan Md Aqid Jumali untuk memberikan saingan bagi merebut kedudukan podium.

Tamat 10 pusingan, Md Zulhilmi Yazid berjaya muncul naib juara, 7.388 saat di belakang Mu’izz dan Md Rafian mengisi tempat terakhir di podium dengan masa 7’58.359s.

Md Amirul dan Md Aqid melengkapkan senarai lima pelumba terbaik dengan masa 7’58.683s dan 7’58.752s.

Kemenangan Mu’izz juga menyaksikannya mendahului pungutan mata keseluruhan dengan 65 mata dengan Zulhilmi mengutip 61 mata dan Md Zikri Ahmad Ramli agak jauh ketinggalan dengan 31 mata.

, ,