fbpx

FARRES CEMERLANG BERSAMA PASUKAN BAHARU


Pusingan Satu Kejuaraan PETRONAS MAM Malaysian Cub Prix di Jasin, Melaka hari ini menyaksikan pelumba Wira KBS, Farres Putra Md Fadhil kekal di puncak pada hari pertama beraksi bersama pasukan baharunya, PETRONAS Sprinta Yamaha – 31 Racing.

Pada sesi latihan bebas pagi tadi, Farres cemerlang menamatkan saingan dengan catatan masa terpantas 53.473s, manakala pelumba Winbox KM+ AXLA, Md Iman Fahmi Senin mencatat 53.827s untuk berada di kedudukan kedua. Di tempat ketiga adalahAdi Putra Anahar dengan catatan 54.036s.

Ketika sesi latihan 2, Farres yang tampil dengan aksi lebih agresif berjaya mencatat masa terpantas 52.834s meninggalkan pesaingnya dari Yamaha Estremo 27 Racing, Md Adib Arsyad Md Hisam yang mencatat 54.095s dengan jurang 1.261s di belakangnya. Ini diikuti olehpelumba Honda KC Racing, Adi Putra Anahar dengan catatan 54.133s untuk menduduki tangga ketiga.

Bekas pelumba V. Fiertech Wiramuda Racing itu seterusnya menamatkan sesi kelayakan dengan catatan terpantas 53.182s sekaligus meletakkan dua pelumba Honda KC Racing, Md Akif Abdullah dengan catatan 53.420s dan Adi Putra Anahar yang mencatat 53.604s di tangga kedua dan ketiga.

Farres berkata “Saya sungguh gembira bersama pasukan baru walaupun masih banyak lagi untuk saya belajar bersama mereka. Namun begitu,saya akan cuba menyesuaikan diri secepat mungkin dengan pasukan baru, teruskan komunikasi yang baik, dan berharap agar kerjasama ini berterusan bukan saja bagi tahun ini malah bagi tahun-tahun akan datang.”

Dapatkan info terkini di www.malaysiancubprix.com

Ikuti kami di Facebook

, , ,