fbpx

EMIL MANTAP DI JEMPOL


Emil Idzhar Ezuan dari menceriakan lagi suasana untuk pasukan Yamaha Estremo 27 Racing apabila beliau meraih kemenangan pada petang ini di pusingan kedua, Kejuaraan PETRONAS Malaysian Cub Prix bagi kategori Wira KBS.

Emil telah bermula di petak grid pertama. Namun begitu, di akhir lap pertama, Emil dipintas oleh Adib Arsyad yang kemudiannya di pintas oleh Adib Hareez di akhir lap kedua. Sementara itu, Amirun Haziq yang berada di P5 pada permulaan perlumbaan memberikan cabaran yang hebat dan pada akhir lap keenam, beliau mara ke kedudukan P2.

Pada pertengahan perlumbaan, Amirun teruskan saingan sambil memberikan tekanan kepada Adib Hareez di hadapannya. Beliau berjaya memintas dan mengambil kedudukan P1 pada akhir lap kelapan. Walau bagaimanapun, kedudukan Amirun disambar kembali oleh Emil yang tidak berputus asa. Emil kemudiannya meneruskan perlumbaan di kedudukan P1 dan mempertahankan kedudukannya walaupun diberikan tekanan oleh Adib Hareez di belakangnya. Emil menamatkan perlumbaannya dengan catatan masa 9’42:132s.

Menurut Emil, “Saya amat berterima kasih kepada ibu bapa dan pasukan saya yang telah bertungkus-lumus untuk minggu ini. Pada permulaan perlumbaan tadi, saya agak ketinggalan tetapi pada lap-lap terakhir, saya dapat “catch-up” dengan kelajuan dan momentum yang bagus.”

Kedudukan kedua diambil oleh Adib Hareez Hazwat dari pasukan Bad Lab Honda KC Racing dengan catatan masa 9’42:488s.

Ahmad Iqram Danish Ahmad Ghazali dari pasukan Yamaha Estremo 27 Racing mengambil tempat ketiga dengan catatan masa 9’43:912s.

Dapatkan info terkini di www.malaysiancubprix.com

Ikuti kami di Facebook

, , ,