fbpx

AFIF BURU PODIUM KEDUA


Pelumba PETRONAS Yamaha-CKJ, Ahmad Afif Amran tidak mahu terlibat dalam apa-apa pertelingkahan atau bertindak secara kurang semangat kesukanan dalam usaha untuk sekali lagi menaiki podium kelas CP130 pada pusingan ketujuh Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS di Pasir Gudang, Johor, Sabtu dan Ahad ini.

“Itu bukan cara saya atau gaya saya. Sudah tentu saya juga boleh beraksi agresif, namun bukan ke tahap yang membahayakan pelumba lain,” kata Afif yang pernah memegang gelaran juara CP115 musim 2013.

“Pasukan saya bekerja keras untuk mengatasi masalah yang kami hadapi pada separuh musim pertama kejuaraan dimana kami ketinggalan jauh dari segi pungutan mata. Saya tidak boleh menjejaskan kejayaan berharga meraih penamat di atas podium sewaktu di Kemaman dengan aksi kurang memberangsangkan di Pasir Gudang. Itu merupakan podium pertama saya musim ini dan berharap ia akan menjadi titik perubahan karier saya pada tahun 2016.

“Walaupun mahkota CP130 sudah di luar jangkauan, namun saya berharap sekurang-kurangnya meraih beberapa kemenangan lagi sebagai tanda berterima  kasih kepada kerja keras jurutera pasukan diatas usaha mereka untuk membolehkan kami dapat memberikan saingan.”

Saingan pusingan ketujuh Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS akan berlangsung di Stadium Perbandaran Pasir Gudang, Johor pada 3 dan 4 Sepetember. Masuk adalah percuma.

, ,