fbpx
cpLogo

2021 PETRONAS MALAYSIAN CUB PRIX CHAMPIONSHIP

Round 5 & 6 | October 1-3, 2021 | Terengganu Motorsport Track

SAYA TAK BOLEH LEKA – AZROY

Azroy mengakui Litar Permotoran Terengganu merupakan salah satu litar kegemaran beliau namun tidak mahu terleka dengan reputasi tersebut

Nama Azroy Hakeem Anuar pastinya menjadi sebutan apabila saingan Kejuaraan PETRONAS Cub Prix Malaysia bertandang ke Litar Permotoran Terengganu. Azroy yang memegang rekod masa terpantas litar ini dengan mencatat masa 49.062s mengakui litar sepanjang 1.371 kilometer ini merupakan salah satu litar kegemaran beliau namun tidak mahu terleka dengan keputusan yang pernah beliau capai di sini.

Pelumba pasukan Honda Yuzy Idemitsu Team yang telah mencatat kemenangan dua tahun berturut-turut di litar ini enggan mendabik dada apabila ditanya tentang misi beliau untuk melakar kemenangan hatrik di Terengganu pada tahun ini. Beliau memaklumkan telah melipat ganda latihan menjelang Pusingan 5 dan 6 nanti dan tidak memandang mudah saingan pelumba lain.

Beliau yang kini memimpin senarai keseluruhan saingan CP150 setelah memenangi perlumbaan Pusingan 3 di Litar Sepang Utara 2 minggu lalu. Nasib malang pada perlumbaan pembukaan tidak mematahkan semangat beliau untuk bangkit melangkah kaki ke podium di kedudukan kedua pada Pusingan 2. Beliau kini yang mengumpul 58 mata, beza 13 mata mendahului pencabar terdekat tidak mahu merasa selesa dengan kududukan terkini itu malah terus menjalani latihan rapi sebagai persiapan.

“Setakat ni saya sedang menjalani persiapan yang sangat rapi untuk menghadapi saingan di Terengganu. Boleh dikatakan Litar Permotoran Terengganu adalah salah satu litar kegemaran saya tapi saya tak boleh leka dan akan memberikan usaha 100% untuk menghadapi pusingan kali ini.” ulas Azroy.

Anak didik Shahrol Yuzy ini dilihat terus cekal memburu kejuaraan yang hampir digapainya pada tahun lalu. Dua tahun berturut-turut bersaing sengit merebut kejuaraan dan berakhir sebagai naib juara tidak mematahkan semangat Azroy dan pasukan Honda Yuzy Idemitsu Team melipat gandakan usaha pada tahun ini untuk mengulangi sejarah seperti yang pernah dipahat pasukan itu sebagai juara kelas premier bersama Zaqhwan Zaidi pada musim 2014.

Pusingan 5 dan 6 pastinya menjanjikan pertembungan mendebarkan pada 1 hingga 3 Oktober nanti di Litar Permotoran Terengganu. Walaupun kehadiran penonton masih belum dibenarkan namun para peminat boleh menonton siaran langsung di Facebook Malaysian Cub Prix dan berpeluang untuk memenangi sebuah motosikal dan pelbagai hadiah menarik pada setiap pusingan melalui peraduan ’Siapa Punya Motor?’

DUO YY PANG TEKAD KEKAL DOMINASI CP125

Duo Ipone Yamaha YY Pang Racing Team, Fareez Afeez Abd Rahman dan Adib Rosley kini mendominasi kategori CP125 setelah selesai 4 pusingan

Duo Ipone Yamaha YY Pang Racing Team, Fareez Afeez Abd Rahman dan Adib Rosley kini mendominasi kategori CP125 setelah selesai 4 pusingan. Masing-masing yang mengumpul 74 dan 64 mata mendahului senarai kedudukan pelumba kategori tersebut. Kedua-dua mereka telah menghadiahkan 5 podium dan 2 kemenangan meletakkan pasukan mereka selesa mendahului kedudukan pasukan dengan 138 mata dengan jurang 37 mata dengan pencabar terdekat.

Fareez yang melakar kemenangan pada Pusingan 4 setelah dua kali menamatkan perlumbaan di tempat kedua ketika saingan Pusingan 1 dan 3 dilihat masih tidak mahu terlalu memikirkan untuk mengejar takhta kejuaraan.

“Saya meneruskan persiapan seperti biasa dan misi saya pada setiap perlumbaan hanya untuk mengumpul sebanyak mungkin mata pada setiap perlumbaan untuk pasukan. Saya tidak terlalu menumpukan kepada perebutan kejuaraan CP125 lagi buat masa ini. Saya akan cuba mengekalkan rentak konsisten pada setiap perlumbaan dan jika rezeki berpihak kepada saya, pada beberapa pusingan terakhir baru saya akan merancang strategi yang lebih rapi untuk cuba merangkul kejuaraan”, ulas Fareez bersahaja ketika ditanya persiapan untuk minggu ini.

Ketinggalan 10 mata di belakang rakan sepasukan, Adib masih menganggap peluang masih terbuka dan beliau akan cuba bersaing secara sihat untuk mencabar kedudukan Fareez.

“Saya sedia untuk bersaing merebut kejuaraan keseluruhan dan saya menjangkakan saingan sengit di Kuala Terengganu hujung minggu ini. Walaupun saya dan Fareez merupakan rakan sepasukan namun kami akan tetap bersaing secara sihat ketika dalam perlumbaan. Saya juga tidak lupa pencabar-pencabar lain yang pastinya akan cuba mengatasi kami. Insyaallah saya akan cuba untuk mendapatkan podium untuk pasukan saya pada perlumbaan kali ini”, jelas Adib yang telah mengumpul 2 podium dan satu kemenangan.

Ramai yang menjangkakan saingan sengit akan diberikan pencabar lain terhadap duo YY Pang ini apabila Kejuaraan PETRONAS Cub Prix Malaysia akan bertandang ke Litar Permotoran Terengganu pada 1 hingga 3 Oktober nanti untuk saingan Pusingan 5 dan 6 setelah empat pusingan berentap di Litar Sepang.

NAZIRUL BERAZAM HADIAHKAN KEMENANGAN BUAT MAJU MOTOR

Nazirul Izzat Bahauddin berhasrat untuk menghadiahkan 25 mata penuh buat pasukannya pada perlumbaan CP150 Pusingan 5 dan 6

Nazirul Izzat Bahauddin berhasrat untuk menghadiahkan 25 mata penuh buat pasukannya PETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor pada perlumbaan CP150 Pusingan 5 dan 6 nanti. Perlumbaan yang dijadualkan berlangsung di Litar Permotoran Terengganu pada hujung minggu ini memberi keyakinan buat Nazirul untuk meraih kemenangan kerana litar ini menyimpan kisah manis buat pelumba ini.   

“Podium pertama saya dalam kelas CP150 ketika penampilan pertama dalam kelas tersebut adalah di Litar Permotoran Terengganu. Jadi harapan saya adalah untuk menghadiahkan kemenangan kepada pasukan PETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor pada minggu ini. Saya yakin pasukan saya akan menyediakan jentera yang terbaik untuk bersaing dengan pasukan lain pada perlumbaan itu nanti.”, kata beliau yang kini mengumpul 45 mata di tempat kedua kedudukan keseluruhan pelumba CP150.

Mengimbas kembali penampilan sulung tersebut pada musim 2019, pelumba asal Negeri Sembilan ini mengejutkan pelumba-pelumba senior dalam kelas tersebut dengan berjaya menamatkan perlumbaan di tempat kedua. Walaupun tidak beraksi di litar ini pada musim lalu akibat kecedaraan yang dialami ketika Pusingan 3 beliau masih optimis untuk menghadiahkan kemenangan buat pasukannya.

Jika hasrat ini berjaya dicapai, ia merupakan kemenangan dan podium pertama pasukan tersebut dalam kelas CP150 sejak dua tahun Kejuaraan PETRONAS Cub Prix Malaysia bertandang ke litar ini. Beliau yang lebih mesra dengan panggilan Ayoi merupakan antara calon untuk mencabar kejuaraan kelas tertinggi tersebut musim ini. Beliau kini berada pada prestasi terbaik setelah melakar dua podium termasuk satu kemenangan selepas 4 pusingan dilangsungkan. Bersandarkan prestasi semasa beliau dilihat mampu merealisasikan kemenangan tersebut.

Kemenangan tersebut sangat penting buat pasukan PETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor yang kini hanya dibezakan dengan 8 mata pendahulu keseluruhan pasukan CP150.

Saingan Pusingan 5 dan 6 yang akan berlangsung di Litar Permotoran Terengganu pada 1 hingga 3 Oktober pastinya amat dinantikan oleh semua kerana ini kali pertama Cub Prix ‘keluar’ dari Litar Sepang setelah 8 pusingan berturut-turut sejak dari musim lepas akibat kekangan disebabkan wabak Covid-19.

MUZAKKIR FOKUS KUTIP MATA BERHARGA

Muzakkir enggan terlalu memikirkan tentang perebutan takhta CP150 sebaliknya hanya ingin fokus untuk cuba mengutip sebanyak mungkin mata

Muzakkir Mohamed yang mencipta kejutan pada pusingan pembukaan musim ini enggan terlalu memikirkan tentang perebutan takhta CP150 sebaliknya hanya ingin fokus untuk cuba mengutip sebanyak mungkin mata berharga dari setiap perlumbaan walau berdepan apa jua halangan termasuk terpaksa berlumba dengan limitasi RPM yang dikenakan berasaskan keputusan semasa.

“Muz tak mahu berada dalam tekanan dengan terlalu memikirkan gelaran kejuaraan CP150 tapi akan fokus untuk membawa pulang sebanyak mungkin mata berharga dari setiap pusingan dan sebolehnya cuba untuk menamatkan semua perlumbaan musim ini. Muz yakin jika dapat konsisten pada setiap perlumbaan gelaran tersebut akan sentiasa terbuka untuk dirangkul.”, ujar beliau mengulas saingan merebut kejuaraan CP150 setelah 4 pusingan berlangsung.

Pelumba ONEXOX TKKR Racing Team ini melakar sejarah tersendiri pasukan tersebut apabila menyandang kedudukan ketiga keseluruhan musim lalu dengan dua podium. Ia merupakan kejayaan peribadi terbaik sejak menyertai Cub Prix dalam kategori Pro Am pada tahun 2015. Kejayaan memenangi perlumbaan pembuka musim ini diharap dapat menjadi pemangkin memperbaiki kecemerlangan musim lalu.

Sebelum itu apabila ditanya mengenai persiapan menghadapi Pusingan 5 dan 6 hujung minggu ini, pelumba asal Selangor ini berkata cabaran utama adalah implikasi daripada peraturan baru yang diperkenalkan musim ini.

“Berdasarkan peraturan dan keputusan terkini CP150, jentera Yamaha akan berlumba di Terengganu dengan had RPM maksimum 13400 sahaja dan ia satu cabaran besar buat pasukan kami tapi persediaan awal telah dibuat dan kami sememangnya sentiasa bersedia untuk menghadapi apa sahaja cabaran yang mendatang.” menurut beliau lagi.

Muzakkir turut menambah, dari segi peribadi, beliau banyak menumpukan pada latihan fizikal manakala latihan menggunakan jentera dilakukan pada setiap hujung minggu. Menurut beliau persiapan rapi ini sangat penting kerana Litar Permotoran Terengganu merupakan litar yang sangat teknikal memerlukan kecergasan dan stamina pada tahap 100%.

“Saya ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan terima kasih buat semua penyokong dan terus sokong kami dari pasukan ONEXOX TKKR Racing Team, jumpa di Kuala Terengganu!”, kata beliau mengakhiri sesi temubual menjelang perlumbaan Kejuaraan PETRONAS Cub Prix Malaysia Pusingan 5 dan 6 yang akan berlangsung di Litar Permotoran Terengganu pada 1 hingga 3 Oktober nanti.

Race Schedule

FRIDAY, OCTOBER 1, 2021
09.00CP150 (A)Free Practice 1
09.25CP150 (B)Free Practice 1
09.50CP125Free Practice 1
10.15WIRA KBSFree Practice 1
10.35PRO AM CUPFree Practice
10.55YPSSFree Practice
11.15HONDA DASHFree Practice
11.35YAMAHA NVXFree Practice
11.55CP150 (A)Free Practice 2
12.20CP150 (B)Free Practice 2
12.45WIRA KBSFree Practice 2
14.00CP125Free Practice 2
14.25PRO AM CUPQualifying
14.45CP150 (A)Qualifying
15.10CP150 (B)Qualifying
15.35WIRA KBSQualifying
15.55CP125Qualifying
16.25YPSSQualifying
16.45HONDA DASHQualifying
17.05YAMAHA NVXQualifying
17.25WIRA KBSShoot Out
SATURDAY, OCTOBER 2, 2021
09.00CP150 (A)Warm Up
09.20CP150 (B)Warm Up
09.40CP125Warm Up
10.00WIRA KBSWarm Up
10.20YPSSWarm Up
10.45PRO AM CUPHeat – 5 Laps
10.55CP150Super Pole
11.35CP125Shoot Out
12.00YAMAHA NVXWarm Up
12.20HONDA DASHWarm Up
12.45YPSSRace – 10 Laps
14.05WIRA KBSRace – 12 Laps
14.40CP125Race – 15 Laps
15.15CP150Race – 20 Laps
15.50HONDA DASHRace – 10 Laps
16.20YAMAHA NVXRace – 8 Laps
16.35PRO AM CUPRace – 10 Laps
SUNDAY, OCTOBER 3, 2021
08.30 CP150 (A) Warm Up
08.50 CP150 (B) Warm Up
09.10 PRO AM CUP Warm Up
09.30 WIRA KBS Warm Up
09.50 CP150 (A) Qualifiying
10.15 CP150 (B) Qualifiying
10.40 CP125 Warm Up
11.00 YPSS Warm Up
11.20 HONDA DASH Warm Up
11.40 YAMAHA NVX Warm Up
12.00  CP150 Super Pole
12.40 PRO AM CUP Race – 10 Laps
14.05 WIRA KBS Race – 12 Laps
14.40 CP125 Race – 15 Laps
15.15 CP150 Race – 20 Laps
15.50 YPSS Race – 10 Laps
16.10 HONDA DASH Race – 10 Laps
16.40 YAMAHA NVX Race – 8 Laps

ENTRY LIST

CP150 (GROUP A)

No.Comp.NameStateMakeTeam
111Ahmad Fazrul ShamPRKYamahaYAMAHA GENBLU AHM MOTOR SPORTS
288Md Zulhilmi YazidKULHondaHONDA RCB SOLARALERT CILIK TEAM
313Md Akid AzizKULYamahaONEXOX TKKR Racing Team
416Md Khairul Ikhwan AjisNSNYamahaYAMAHA GENBLU AHM MOTOR SPORTS
517Md Haziq Md FairuesSGRYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor
620Azroy Hakeem AnuarSGRHondaHonda Yuzy Idemitsu Team
724Md Izam IkmalKULHondaSCK Honda Racing Team
832Md Helmi AzmanSGRHondaSCK Honda Racing Team
950Ahmad Afif AmranTRGYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – CKJ Racing
1055Md Aiman TahiruddinKULYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – CKJ Racing
1187Nazirul Izzat Md BahauddinMLKYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor
1292Md Muzakkir MohamedSGRYamahaONEXOX TKKR Racing Team
1396Abdul Muhaimin RoslanSGRBenelliOnexox Racing Team
1498Md Izzat Zaidi Md SalehanSGRYamahaIpone Yamaha YY Pang Racing Team

 

CP150 (GROUP B)

No.Comp.NameStateMakeTeam
118Tengku Amirul HaffirudinTRGYamahaIpone Yamaha YY Pang Racing Team
222Md Shafiq RasolMLKYamahaONEXOX TKKR Racing Team
327Kasma Daniel KasmayudinJHRYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor
433Md Fitri Ashraff RazaliSGRHondaHONDA RCB SOLARALERT CILIK TEAM
535Md Amier Rossi AmidiPHGHondaHonda Yuzy Idemitsu Team
636Md Affendi RosliSGRYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – CKJ Racing
739Md Azhar Abd JalilSGRHondaSCK Honda Racing Team
847Md Syafieq Aiman Md FauziJHRBenelliOnexox Racing Team
948Md Khairi Asyraf MahmoodJHRYamahaIpone Yamaha YY Pang Racing Team
1029Muhd Afiq Asyraf ZulkifliPLSHondaHONDA RCB SOLARALERT CILIK TEAM
1157Md Faiz Zekri SabriPNGBenelliOnexox Racing Team
1261Shahrol Syazras Shahrol YuzySGRHondaHonda Yuzy Idemitsu Team
1366Md Iqbal Amri Abdul MalekSGRYamahaYAMAHA GENBLU AHM MOTOR SPORTS
No.Comp.NameStateMakeTeam
112Md Zaqhwan ZaidiSGRHondaBoon Siew Honda Racing Team
213Md Asyraf Daniel M ZamriSGRYamaha 
316Md Aeiman Hafidz ShahrilJHRYamahaONEXOX TKKR Racing Team
417Saiful Azhary MuhamadJHRYamahaTUNEBOSS PINK RACING
518Md Adib RosleySGRYamahaIpone Yamaha YY Pang Racing Team
621Md Norhakim M NorhafizullahKTNYamahaOnexox Racing Team
723Md Rozaiman Md SaidPNGHondaIdemitsu DFZ Yam Honda Racing
824Md Hafiza RofaTRGYamahaONEXOX TKKR Racing Team
926Awal M Al Fikri YusniSGRHondaHONDA AFB TECH RACING
1027Md Zaki A ZamriSGRYamahaYAMAHA GENBLU AHM MOTOR SPORTS
1129Md Afizad SupaatSGRHondaSCK Honda Racing Team
1231Rahimi Nabil RazuTRGYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – CKJ Racing
1332Md Aliff Danial M AsriJHRYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor
1436Md Syafiq RosliPRKYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor
1542Md Izzat M RaduanNSNYamahaOnexox Racing Team
1650Ahmad Syukran Aizat Md YusoffTRGYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – CKJ Racing
1752Md Harith Farhan BaharinTRGYamahaTUNEBOSS PINK RACING
1855Abdullah Qayyum A RazakSGRHondaHONDA AFB TECH RACING
1968Md Fareez Afeez Abd RahmanJHRYamahaIpone Yamaha YY Pang Racing Team
2078Md Haziq Md HamdanSGRHondaMOTO1 KOYOKO HONDA KC RACING TEAM
2195Siti Norafizah MohamadJHRYamahaTUNEBOSS PINK RACING
2298Md Firdaus Md HamdanSGRHondaMOTO1 KOYOKO HONDA KC RACING TEAM
2399Md Usammah Md NarzamSGRYamaha 
No.Comp.NameStateMakeTeam
112Md Harith RosmazaKULYamaha 
213Md Farish Iqmal Khayrul ElyasJHRHondaMOTO1 KOYOKO HONDA KC RACING TEAM
314Adib Hareez HazwatMLKHondaHONDA AFB TECH RACING
419Md Idlan Haqimi RaduanNSNHondaIdemitsu DFZ Yam Honda Racing
521Md Irfan Haykhal AmidiPHGYamahaMOTO1 KOYOKO HONDA KC RACING TEAM
623Md Izham Hanafi AmranTRGHondaIdemitsu DFZ Yam Honda Racing
727Md Afiq Kharith Abu BakarKULYamahaWIRAMUDA V-FIERTECH Academy Racing
828Ahmad Syamil Akmal JamaludinSGRYamahaWIRAMUDA V-FIERTECH Academy Racing
929Md Adam Haikal JaharJHRYamahaWIRAMUDA V-FIERTECH Academy Racing
1030Md Danish Aiman ZamrulTRGYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – 31 Racing
1131Md Syamil Amsyar M IffendePNGYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – 31 Racing
1232Md Aqil Danial NasrulKULYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – 31 Racing
1333Danial JohanKULYamahaPETRONAS Sprinta Yamaha – 31 Racing
1435Siti Norsyafiyah Alia SaarizanPRKYamahaTUNEBOSS PINK RACING
1537Md Hazim Md FairuesSGRHondaPAAT MOTORSPORTS
1668Allan Haris HermanSGRHondaCASTROL POWER1 HONDA TEAM
1769Md Farid Hakimi Farid SezliSGRHondaIdemitsu DFZ Yam Honda Racing
1878Md Imran Hakim Abd RahmanKULYamaha 
1986Md Harith Haziq ZamriSGRHondaCastrol Power1 Honda Team
2089Md Afizal SupaatSGRHondaPAAT MOTORSPORTS
No.Comp.NameStateMake
13Mathan KumaranSGRYamaha
27Md Kamal Aliff Yusazli KamalSGRYamaha
310Adam Farhan Amiroel MasriSGRYamaha
426Md Fauzi HassanPNGYamaha
527Md Amirul Affiq A SolikhinSGRHonda
633Md Shahzul Naim RazaliSGRYamaha
737Md Adib Kharith Abu BakarKULYamaha
839Subhan HumamKULYamaha
945Md Hadi Syafiq RosmanSGRYamaha
1046Md Arfyq HillmanPRKYamaha
1154Md Zariq RosmanSGRHonda
1262Md Fazil Hakimi Md FauziPNGYamaha
1369Nuraina Halisya HamirudinSGRYamaha
1477Fawwaz YasirKDHHonda
1588Md Affan FekriraziKDHYamaha
1694Md Syafiq Nazrul AbdullahPRKYamaha
1797Syarifuddin ShamsuddinSGRModenas
No.Comp.NameStateMake
11Abang Md Luqmanul HakimKULHonda Dash 125
22Adam Ahmad SaidiKDHHonda Dash 125
33Ahmad Darwisy Ahmad SahirJHRHonda Dash 125
44Aisy Izz Hafiy Hairul HafizSGRHonda Dash 125
55Alif Imran Ahmad HusniJHRHonda Dash 125
66Amrin Haziq JohanKULHonda Dash 125
77Ammar bin YasirKDHHonda Dash 125
88Danish Abdul RahmanJHRHonda Dash 125
99Hezriq Shah MohammadSGRHonda Dash 125
1010Khairul Firdaus bin KadzimKDHHonda Dash 125
1111Md Al Hakimi SharuddinKULHonda Dash 125
1212Md Danish Hakimi MahadiKDHHonda Dash 125
1313Md Danish Zarif Mohd Khairil ZakeryPRKHonda Dash 125
1414Md Farid Hakimi HussneySGRHonda Dash 125
1515Md Loqman Nur Hakim WaziPRKHonda Dash 125
1616Md Nu’man Hakimi HafizPHGHonda Dash 125
1717Md Sameer Saadiq BatchaPLSHonda Dash 125
1818Md Zulfahrin bin ZulhishamSGRHonda Dash 125
1919Raja Nazreen Raja AszuwanPRKHonda Dash 125
2020Saidatul Zakirah ZairinSGRHonda Dash 125
No.Comp.NameStateMakeTeam
11Md Aildil Md AyubSGRYamaha Lagenda 115 siKAVIN MOTOR
22Md Alif Izwan Samsul FakryKULYamaha Lagenda 115 siADVANCE VERTEX RACING
33Ammeer Dhiyaulhaq Errman ZuhadyKULYamaha Lagenda 115 siHONG BEE MOTORACING
44Md Faiz Khairul AzmiPRKYamaha Lagenda 115 siENG HUAT RACING
55Md Afiq Md HamdanKULYamaha Lagenda 115 siE-One Racing
66Md Yusdaniel Haqim Md FairuzNSNYamaha Lagenda 115 siTBS RACING
77Md Ibnil Hafiz JamaluddinPRKYamaha Lagenda 115 siOE JAYA RACING
88Md Amirul Md AsyrafSGRYamaha Lagenda 115 siNEW CHEN MOTORSPORTS
910Danny Mikhail Khairul FauziKULYamaha Lagenda 115 siNS UNITED RACING
1011Md Haziq Hakimy KamaruddinJHRYamaha Lagenda 115 siTAKONG RACING
1112Airel Husaini Aimi ZaabaPNGYamaha Lagenda 115 siEL CHONG
1213Awal Mohd Iskandar YusniSGRYamaha Lagenda 115 siMH Racing
1314Danial Aliff AsharPRKYamaha Lagenda 115 siSHS. BROS RACING
1415Ahmad Iqram Danish Ahmad GhazaliSGRYamaha Lagenda 115 siCHUNG SENG MOTOR
1516Amirun Haziq JohanKULYamaha Lagenda 115 siBen Huat Racing
1617Md Adie Putra SukarnoMLKYamaha Lagenda 115 siKS MOTOR RACING
1718Aizuddin Faris Md IbrahimSGRYamaha Lagenda 115 siWCS
1819Md Hakimi OmarJHRYamaha Lagenda 115 siNS1 RACING
1921Md Afeez Aiman EffendyMLKYamaha Lagenda 115 siSoon Chong Racing
2022Md Nur Haikal Md Nur FikriPRKYamaha Lagenda 115 siUMTC RACING
No.Comp.NameStateMakeTeam
12Md Mikail Razlan HashimSGRAT NVX 155ccHiap Aik Racing Team
23Nur Dini Uzma AbdullahMLKAT NVX 155ccTiga-S Motorska
34Md Fikri Tri Anza Md Fairul NizamJHRAT NVX 155ccChai Ken
46Md Hazim Badrol HishamMLKAT NVX 155ccWeely Racing
57Raihan MuhamadKTNAT NVX 155ccSoon Chye
68Md Azam Adli Mohd IsnainiSGRAT NVX 155ccBerjaya Mega
79Md Hamizan Mohd RodziSGRAT NVX 155ccEE Sing Motor
810Md Luthfi Shah NarizmanSGRAT NVX 155ccSCM
911Md Adib Hakim NazriJHRAT NVX 155ccTaycon
1012Ahmad Hazim Ahmad SabriJHRAT NVX 155ccMH Chua
1113Ahmad Adam Danish Ahmad SabriPHGAT NVX 155cc2Way
1214Azran Rifqie Edanish AzaharMLKAT NVX 155ccXL Motor
1315Mohamad Fakhrul Zakuan Md FitriMLKAT NVX 155ccGT-Max
1416Ahmad Shakir AbdullahNSNAT NVX 155ccKBSHM
1517Md Redzuan Irfan AbdullahNSNAT NVX 155ccHK Motor
1618Md Harith Danial Md HishamKULAT NVX 155ccSHH Penang Team
1719Md Hazziq TaufikPJYAT NVX 155ccFasroi (M)
1820Md Hakim Akmar Samsul KamarJHRAT NVX 155ccSheng Kong Motor
1921Md Fazel Mohd FaroukSGRAT NVX 155ccAKJB
2022Abdul Fahim Abd BasirKDHAT NVX 155ccHenn Motors
2123Md Zuhailnabil Muhamad ZamreeNSNAT NVX 155ccTME Motorsports
2224Md Afiq Aiman Norazizi   KULAT NVX 155ccSBF Bikers
2325Md Aflin Danish Mohd NazriJHRAT NVX 155ccBLH Racing
2429Aizuddin Faris Md IbrahimSGRAT NVX 155ccBoon Hua Motor

PREVIOUS ROUND